Saturday 1 November 2014

Mixtape 2: Here’s to the Rejects 2014



Καθώς μπήκαμε στο Νοέμβριο και το I Was A Teenage Music Geek αρχίζει σιγά-σιγά την προεργασία για την καθιερωμένη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με ένα ορεκτικό για τους φίλους μας.

Ακούσαμε αρκετούς ενδιαφέροντες δίσκους φέτος οι οποίοι, παρόλο που δεν φαίνεται να χωράνε στη λίστα μας σε επίπεδο ολοκληρωμένου άλμπουμ, περιέχουν κάποια μεμονωμένα τραγούδια που είναι up there με τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς. Φτιάξαμε λοιπόν μια συλλογή για όλους τους φίλους μας με κάποια από αυτά τα φανταστικά τραγούδια από καλλιτέχνες τους οποίους ΔΕΝ θα βρείτε στην κανονική μας λίστα με τα καλύτερα που θα ακολουθήσει ως είθισται το Δεκέμβριο.

Πέρα από τα youtube βίντεο για τους βιαστικούς εδώ, στο τέλος του ποστ θα βρείτε link για να κατεβάσετε κανονικά το mixtape. Η σειρά των τραγουδιών παρακάτω είναι αισθητική και όχι αξιολογική. Kαλή ακρόαση μέχρι το Δεκέμβριο και καλή τύχη προσπαθώντας να μαντέψετε τη λίστα μας από αυτά που έμειναν απ' έξω!


1. JESSICA HERNANDEZ & THE DELTAS - Caught Up (από το άλμπουμ “Secret Evil”)
Αν σας αρέσουν τα κακά κορίτσια, και σε ποιον δεν αρέσουν τα κακά κορίτσια, η Jessica είναι η αποκάλυψη της χρονιάς. Το "Caught Up" έχει ξεσηκωτικό ρυθμό και αναδεικνύει τη φωνάρα της Jessica, κάτι σαν πιο ροκαμπίλι εκδοχή της Amy Winehouse.


2. NUDE BEACH - I Can't Keep The Tears From Falling (από το άλμπουμ “77”)
Φίλος-ροκ γκουρού μου είχε μιλήσει γι' αυτούς το 2012. "Το νου σου" μου είχε πει, "αυτοί εδώ θα κάνουν μεγάλα πράγματα". Το προηγούμενο άλμπουμ άφηνε κάποιες υποσχέσεις, το μεγάλο πράγμα όμως ήρθε φέτος με τη μορφή του "I Can't Keep The Tears From Falling". 


 

3. THE DWARVES - Trailer Trash (από το άλμπουμ “The Dwarves Invented Rock 'N' Roll”)
Ποπ-πανκ σαχλαμάρα, αλλά κολλάει στο μυαλό σαν τσιχλόφουσκα στα μαλλιά.




4. BODY COUNT - Institutionalized 2014 (από το άλμπουμ “Manslaughter”)
Ο Ice-T εκμοντερνίζει το classic των Suicidal Tendencies με νέους, ξεκαρδιστικούς στίχους. Δεν θα μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε slam dancing και χαχανητό μέχρι δακρύων.


5. FUCKED UP - Year Of The Dragon (από το EP “Year Of The Dragon”)
Δεκαοκτάλεπτο επικό έπος που θα σας δέσει τον εγκέφαλο κόμπο. Αν ήταν έτσι και το άλμπουμ τους (το οποίο, σημειωτέον, δεν περιέχει αυτό το τραγούδι) θα παραμιλούσαμε όλη τη χρονιά και την επόμενη. 

 

6. GARBAGE & BRODY DALLE - Girls Talk (10" single only)
Νταξ, ουδέν σχόλιον.



 

7. MASTODON - The Motherload (από το άλμπουμ “Once More 'Round The Sun”)
Σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο βίντεο της χρονιάς λόγω των κατηγοριών περί σεξισμού που εκτοξεύθηκαν προς την πλευρά του συγκροτήματος. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη το twerking θα μπορούσε να καθιερωθεί ως Ολυμπιακό αγώνισμα (δηλαδή πόσο διαφορετική είναι η γκαρνταρόμπα των κυριών που συμμετέχουν στο βίντεο από αυτή των αθλητριών του beach volley;), ό,τι κι αν πιστεύετε εσείς όμως, το γεγονός στο οποίο συμφωνούμε όλοι είναι ότι το τραγούδι είναι φοβερό.



 

8. LANA DEL REY - West Coast (από το άλμπουμ “Ultraviolence”)
Η πιο meta-σταρ του 21ου αιώνα κυκλοφορεί άνισα άλμπουμ γεμάτα fillers, τα singles της πάντως σκίζουν.



9. MARK LANEGAN BAND - Sad Lover (από το άλμπουμ "Phantom Radio")
Η πρόσφατη επιτυχία του "Ode To Sad Disco" οδηγεί τον Lanegan σε παράξενα ηλεκτρονικά μονοπάτια στο φετεινό του άλμπουμ, όταν όμως αποφασίσει να ροκάρει (π.χ. "Sad Lover") δεν έχει ανταγωνισμό.




10. ALICE GERRARD - Bear Me Away (από το άλμπουμ “Follow The Music”)
Έχεις ψυχή ρε; Τώρα θα σε δούμε. 




11. RODNEY CROWELL - Fever On The Bayou (από το άλμπουμ “Tarpaper Sky”)
Πρώην γαμπρός ή μπατζανάκης ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων του Johnny Cash, σεβάσμια μορφή της κάντρι, ωραίο δισκάκι φέτος, από το οποίο ξεχωρίζει το συγκεκριμένο υπέροχο τραγούδι με έντονο άρωμα Νέας Ορλεάνης.




12. PAPKER MILLSAP - Truck Stop Gospel (από το άλμπουμ “Parker Millsap”)
Baby-faced πιτσιρικάς από τη μέση του πουθενά κάπου στην Οκλαχόμα κυκλοφορεί ελπιδοφόρο κάντρι δισκάκι. Στην προηγούμενή μου ζωή μάλλον ήμουν φορτηγατζής (φαντασιώνομαι Μπαρτ Ρέϋνολντς στο "Smokey & The Bandit") γιατί με τρελλαίνουν κάτι τέτοια.




13. CORY BRANAN - The Only You (από το άλμπουμ “The No-Hit Wonder”)
“I hear you got another boy / I hear he looks a lot like me / Did this one come with some kind of guarantee? / Well, I got me another girl and she looks like you at 23 / While she sleeps I trace the places where your tattoos used to be”. Ποίηση.



 

14. BLACKBERRY SMOKE - Payback's A Bitch (από το άλμπουμ "Leave A Scar, Live: North Carolina")
Live άλμπουμ δεν βάζουμε στις λίστες αλλά το φετεινό των Blackberry Smoke περιέχει ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το παρακάτω, και αν κρίνουμε από αυτό, το νέο στούντιο άλμπουμ θα σπέρνει. 




15. ERIC CHURCH - The Outsiders (από το άλμπουμ "The Outsiders")
H οριστική απόδειξη ότι η κάντρι είναι το νέο μέταλ. 



Κατεβάστε το mixtape εδώ.





No comments:

Post a Comment